The Conran Shop Seoul
The Conran Shop
 
 
A high-impact, lifestyle-led retail environment
Responding to the vibrant and progressive culture of the city, we have created a contemporary gallery space in which The Conran Shop can curate its products.
Photography by Woo Jin Park
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-4.jpg
British lifestyle brand The Conran Shop partnered with retail conglomerate Lotte for its first Korean store, located in Seoul – in the city’s Gangnam district.

Working closely with The Conran Shop’s in-house creative team, we evolved the brand experience to create a high-impact, lifestyle-led retail environment that responds to the vibrant retail culture of the city.

The store has two distinct identities. The ground floor space is clean and light, combining concrete, steel and glass elements with fully-exposed services to create an experimental lab feel, while the first floor uses darker and warmer finishes to present a richly atmospheric club feel.
arrow-left-greyarrow-left-black
arrow-right-greyarrow-right-black
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-7.jpg
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-7.jpg
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-7.jpg
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-7.jpg
 
 
The design approach opens up the perimeter to allow maximum light into the building, as well as optimising views in and out. Switch-back escalators in the centre of the store act as a dramatic architectural feature and encourage circulation between the two floors.

A product gallery of white rectilinear display plinths welcomes customers upon arrival, centring around a cast concrete sales desk. The ground floor also incorporates a prominently positioned ‘Orby’ cafe. Whilst consistent with the minimal aesthetic, the cafe adds a palette of cast concrete, perforated steel and timber furniture, complete with a full range of Carl Hansen dining chairs.
arrow-left-greyarrow-left-black
arrow-right-greyarrow-right-black
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-2.jpg
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-2.jpg
 
 
‘We wanted to create what is, effectively, a contemporary gallery space which allows The Conran Shop to curate its products and encourages customers to engage with those products in an atmospheric, dramatic and stimulating retail environment’,
 
Simon Kincaid | Partner at Conran and Partners
arrow-left-greyarrow-left-black
arrow-right-greyarrow-right-black
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-16.jpg
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-16.jpg
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-16.jpg
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-16.jpg
 
 
In contrast, the first floor – where high-quality residential furniture products are displayed – presents a richly atmospheric club feel, encouraging interaction with products at a more leisurely pace. The dark finish used for the ceiling introduces a low eye line, with timber floors softening the acoustics, warming the ambience and adding a more luxe domestic feel.

We have also designed VIP rooms with walnut-panelled walls and a whisky display referencing the founder’s favourite tipple, to exude the ambience of a members’ club.
conran-and-partners-the-conran-shop-seoul-elle-magazine.jpg
 
The Conran Shop Seoul featured in Elle Decoration
'Impressive refurbishment of an existing building and great use of low ceiling heights to create multi-experiential spaces with strong, common detailing through-out. An extremely effective and optimistic retail interior.'
 
WIN Awards judges comment
Awards
 
 
 
World Interior News Awards
Retail chain stores, department stores and supermarkets
 
2020
The Conran Shop Seoul
Gold
 
 
FX Awards
Retail Space
 
2020
The Conran Shop Seoul
Shortlisted
 
 
Design Week Award 2020
Retail Interiors
 
2020
The Conran Shop Seoul
Winner
 
 
Similar projects