Postmark
Taylor Wimpey Central London
 
Postmark sits on part of a site formerly occupied by the Mount Pleasant postal sorting office in Islington and comprises 204 housing units, of which almost 30 per cent will be affordable.

Our design concept sensitively draws upon the site’s heritage as a postal sorting office, incorporating bespoke items which visually reference the tradition of letter writing and the sorting of mail. The design uses a mixture of colour, materiality, furniture and fittings to complement the architecture of the new buildings and their location at the junction of the west (WC1) and east (EC1) London postcodes.

We have reinterpreted the East meets West approach by drawing on the differing typologies associated with these contrasting areas of London. West evokes the culture and sophistication of Soho, Covent Garden, Theatreland and Bloomsbury; East represents the eclectic, more bohemian neighbourhoods of Clerkenwell, Shoreditch and Hackney.
 
As part of our approach we profiled potential buyers, identifying two distinct types: those who work in the East but go out in the West; and those who work in the West and central London but enjoy socialising in the grittier areas of East London. These design interpretations are polished, integrated and refined (West) and Matte, Exposed and Industrial (East).

The residents’ cinema and amenity spaces on the lower ground floor echo the traditional members’ clubs and picture houses of West London with spacious, indulgent seating, rich fabrics and curtains. In contrast, the gym and roof terrace create light, airy spaces finished with exposed stone, metal and woodwork to reflect a feel of East London.
 
Photography by Taylor Wimpey
Postmark sits on part of a site formerly occupied by the Mount Pleasant postal sorting office in Islington and comprises 204 housing units, of which almost 30 per cent will be affordable.

Our design concept sensitively draws upon the site’s heritage as a postal sorting office, incorporating bespoke items which visually reference the tradition of letter writing and the sorting of mail. The design uses a mixture of colour, materiality, furniture and fittings to complement the architecture of the new buildings and their location at the junction of the west (WC1) and east (EC1) London postcodes.

We have reinterpreted the East meets West approach by drawing on the differing typologies associated with these contrasting areas of London. West evokes the culture and sophistication of Soho, Covent Garden, Theatreland and Bloomsbury; East represents the eclectic, more bohemian neighbourhoods of Clerkenwell, Shoreditch and Hackney.
 
As part of our approach we profiled potential buyers, identifying two distinct types: those who work in the East but go out in the West; and those who work in the West and central London but enjoy socialising in the grittier areas of East London. These design interpretations are polished, integrated and refined (West) and Matte, Exposed and Industrial (East).

The residents’ cinema and amenity spaces on the lower ground floor echo the traditional members’ clubs and picture houses of West London with spacious, indulgent seating, rich fabrics and curtains. In contrast, the gym and roof terrace create light, airy spaces finished with exposed stone, metal and woodwork to reflect a feel of East London.
 
Photography by Taylor Wimpey
Similar projects