Niki Club East
Niki Club Hotels
 
 
A timeless retreat truly connected to its landscape
Simple and authentic materials create a synergy between the buildings and their surroundings.
conran-and-partners-niki-club-jeremy-sutton-hibbert.jpg
Situated in Nasu, an area of particular beauty, famous for its hot springs, forests, mountains and ski resorts. Niki Club is a retreat connected to the landscape, combining a modern ethos with a focus on well-being and locally sourced food. Beginning with just six rooms, the resort gradually expanded to include 14 hectares (34 acres) of land as well a range of amenities and guest pavilions.

We were asked to work on the expansion of Niki Club with a brief to design and build a new communal hub, as well as 24 new pavilions within the grounds. We were involved in the master planning of the third phase, as well as the architecture and interior architecture.
arrow-left-greyarrow-left-black
arrow-right-greyarrow-right-black
conran-and-partners-niki-club.jpg
conran-and-partners-niki-club.jpg
 
 
The club house features more extensive use of concrete, but its impact on the site has been carefully mitigated by tucking the building into the topography and contrasting transparency with mass. The restaurant and other amenity spaces look out across the landscape, while pools and water features around the building enhance the connection with nature.
conran-and-partners-niki-club-jeremy-sutton-hibbert-1_3O1K8td.jpg
We have used simple materials such as timber and beautifully made Japanese concrete that will mellow gracefully over time.

The landscaping around the buildings was also crucial and has matured over time, softening everything and creating a synergy between the buildings and their surroundings.
arrow-left-greyarrow-left-black
arrow-right-greyarrow-right-black
conran-and-partners-niki-club-jeremy-sutton-hibbert-2.jpg
conran-and-partners-niki-club-jeremy-sutton-hibbert-2.jpg
 
 
'At Niki Club, town meets country, east meets west and modern design meets timeless natural beauty. The success of the project demonstrates that, in the right hands, disparate elements can be sensitively combined to create a harmonious whole.'
 
Live It magazine
Similar projects