Horseferry Road
Barratt London
Interiors
 
‘The Courthouse’, on Horseferry Road, is a new collection of luxury apartments developed by Barratt London on the original Magistrates Courthouse site in the heart of Westminster. We designed the dramatic double height lobby, elegant corridors, lift spaces and wayfinding.

The interior design draws inspiration from the art deco and Georgian aesthetic prevalent in Westminster, through the use of geometric patterns and details with a contemporary approach that connect and unify the public areas. The material palette draws on a monochrome scheme of contrasting black and grey marble, dark timber, pale grey polished plaster and accents in bronzed brass.
 
The feature light in the Lobby, an exquisite large scale bronze interlinking pendant, was designed in collaboration with lighting designer Jona Hoad. Formed from a sculptural approach to the circular and square geometries inherent within Art Deco motifs, the overlapping illuminated pieces create an ever-changing visual impression as one moves around the space.
 
Photography by Paul Raeside
‘The Courthouse’, on Horseferry Road, is a new collection of luxury apartments developed by Barratt London on the original Magistrates Courthouse site in the heart of Westminster. We designed the dramatic double height lobby, elegant corridors, lift spaces and wayfinding.

The interior design draws inspiration from the art deco and Georgian aesthetic prevalent in Westminster, through the use of geometric patterns and details with a contemporary approach that connect and unify the public areas. The material palette draws on a monochrome scheme of contrasting black and grey marble, dark timber, pale grey polished plaster and accents in bronzed brass.
 
The feature light in the Lobby, an exquisite large scale bronze interlinking pendant, was designed in collaboration with lighting designer Jona Hoad. Formed from a sculptural approach to the circular and square geometries inherent within Art Deco motifs, the overlapping illuminated pieces create an ever-changing visual impression as one moves around the space.
 
Photography by Paul Raeside
 
 
Similar projects