The LUMA Penthouse
Argent
 
 
A sense of calmness and tranquillity nestled above the bustle of King’s Cross
The Dusk Penthouse is an ode to King’s Cross and its rich cultural history. With triple aspect views over lush urban gardens and a spectacular roof terrace, Conran and Partners’ design for LUMA has been centred around creating a sense of escapism, bringing a peaceful quality to the space.
Architecture by Squire & Partners
Photography by Philip Durrant
Artwork by Daisy May Nicholson
conran-and-partners-luma-penthouse-philip-durrant-2.jpg
The Dusk Penthouse sits within the LUMA, a new boutique residence in the heart of King’s Cross. Following the success of our interior design concept for LUMA, with architecture by Squire & Partners, we were invited to bring the Dusk Penthouse, which sits on the tenth floor, to life.

The Penthouse is an ode to King’s Cross and its rich cultural history. Known as the capital’s escape from the city, escapism and tranquillity are at the heart of LUMA – with the Dusk Penthouse reflecting these guiding principles throughout.

The four-bedroom penthouse is a home of lateral proportions and is named The Dusk Penthouse for its triple aspect views over lush urban gardens and positioning that invites the evening sunlight in at almost every angle. Spanning over 2,200 sq ft with a further 550 sq ft private roof terrace, the penthouse has been designed for true indoor-outdoor living, with our design drawing in its park-side setting and bringing nature into the home.
arrow-left-greyarrow-left-black
arrow-right-greyarrow-right-black
conran-and-partners-luma-penthouse-philip-durrant-5.jpg
conran-and-partners-luma-penthouse-philip-durrant-5.jpg
conran-and-partners-luma-penthouse-philip-durrant-5.jpg
 
 
A sanctuary in the heart of the city, the space adopts a warm yet subtle colour palette, focusing on neutral, earthy tones along with natural materials including timber and stone.

Upon arrival into the penthouse, the eyes are immediately drawn to the main entertainment space, where a striking floating staircase constructed with natural quartz stone and contrasting metallic flutes naturally divides the space, creating a dramatic natural lighting effect, while offering an enhanced sense of escapism and connection to nature. Organic, earthy tones adorn these spaces, with an eclectic array of soft furnishings to bring the space to life.
conran-and-partners-luma-penthouse-philip-durrant-6.jpgconran-and-partners-luma-penthouse-philip-durrant-6.jpg
Located at the other end of the entrance hall are the bedrooms, which all adopt a unique style. The master suite boasts a walk-in dressing area, a long vanity which runs along the width of the room and a spacious marble en-suite bathroom with his and hers sinks.
arrow-left-greyarrow-left-black
arrow-right-greyarrow-right-black
the-dusk-penthouse-luma-philip-durrant-42.jpg
the-dusk-penthouse-luma-philip-durrant-42.jpg
the-dusk-penthouse-luma-philip-durrant-42.jpg
the-dusk-penthouse-luma-philip-durrant-42.jpg
the-dusk-penthouse-luma-philip-durrant-42.jpg
the-dusk-penthouse-luma-philip-durrant-42.jpg
the-dusk-penthouse-luma-philip-durrant-42.jpg
 
 
The study features a youthful and playful colour palette, going against the grain of the traditional home workspace. Light green walls help to connect the study to the outside space, while bringing a sense of energy into the room.
the-dusk-penthouse-luma-philip-durrant-6.jpg
The penthouse has been cleverly designed to offer a number of distinct ‘zones’ to accommodate a variety of uses. A series of hidden sliding doors have been introduced throughout the home to allow for certain areas to be screened off for privacy as needed.
The design for The Dusk Penthouse is entirely bespoke, with every item intentionally sourced and curated.
the-dusk-penthouse-luma-philip-durrant-38.jpg
"Given the artisanal and vibrant heritage of King’s Cross, we have designed the penthouse with a specific buyer profile in mind. The penthouse is entirely bespoke, with every item intentionally sourced and curated especially for this particular property."
 
Simon Kincaid
Similar projects