LUMA | King's Cross
Argent
 
The redevelopment of King’s Cross, to the north of the railway station, has seen the evolution of an extraordinary sequence of buildings, including many new arrivals and conversions of existing structures. Argent commissioned Conran and Partners to design the inside spaces of a new residential building, LUMA, with architecture by Squire & Partners.

Taking inspiration from the semi-industrial heritage of the area, the graphic pattern of the metallic brise soleil screens on the façade reference the railway heritage, with a similar motif repeated in the communal lobby, where latticed screens are used to lightly partition the main reception from a lounge area.
 
The interior design offers a welcoming and multi-layered lobby that issues an open invitation to residents and their guests. The choice of masculine materials is balanced throughout with textural woodwork and joinery, as well as upholstered, comfortable seating.

Drawing upon the park views and the rich quality of natural light, apartments vary from one- to three-bedroom homes, penthouses, and mid-level flats with high ceilings and a mezzanine. The material palette is light, with pale joinery and tile work, with the key living spaces oriented towards the tall windows and balconies overlooking the greenery of the garden squares.
The redevelopment of King’s Cross, to the north of the railway station, has seen the evolution of an extraordinary sequence of buildings, including many new arrivals and conversions of existing structures. Argent commissioned Conran and Partners to design the inside spaces of a new residential building, LUMA, with architecture by Squire & Partners.

Taking inspiration from the semi-industrial heritage of the area, the graphic pattern of the metallic brise soleil screens on the façade reference the railway heritage, with a similar motif repeated in the communal lobby, where latticed screens are used to lightly partition the main reception from a lounge area.
 
The interior design offers a welcoming and multi-layered lobby that issues an open invitation to residents and their guests. The choice of masculine materials is balanced throughout with textural woodwork and joinery, as well as upholstered, comfortable seating.

Drawing upon the park views and the rich quality of natural light, apartments vary from one- to three-bedroom homes, penthouses, and mid-level flats with high ceilings and a mezzanine. The material palette is light, with pale joinery and tile work, with the key living spaces oriented towards the tall windows and balconies overlooking the greenery of the garden squares.
 
speech mark grey
'We designed the communal spaces and apartments around the idea of creating an urban escape, with an aesthetic that references spas, hotels and private members’ clubs.’
 
Simon Kincaid, Partner, Conran and Partners
 
 
Similar projects