Apartment 58
Almacantar
 
Further to our conversion of the iconic Centre Point Tower - from office to residential use - we were enlisted to fit out a number of sales apartments within the building for Almacantar.

Apartment 58 offers a fresh approach to the existing base-build design, appealing to a new type of buyer. Adopting a mid-century influence, the apartment is refined and informal, providing a distinctive contrast to the existing show apartment - which was designed with a West-Central buyer in mind.

Appealing to an East-Central buyer, the selection of furnishings in apartment 58 are locally sourced with each piece telling its own a story of production, origin or history.
 
All apartments within the tower are designed to benefit from the generous glazing with serving spaces connected along the spine of the building. This allows the habitable spaces to benefit from the exceptional extended views out across London.

We have added soft walnut furnishings, layered with handmade woven textiles and conversation-sparking accessories to give warmth to a light palette. In addition, timeless and simple furnishings have been chosen to lift off the ground adding further volume to the space.
 
Photography by Anna Stathaki
Further to our conversion of the iconic Centre Point Tower - from office to residential use - we were enlisted to fit out a number of sales apartments within the building for Almacantar.

Apartment 58 offers a fresh approach to the existing base-build design, appealing to a new type of buyer. Adopting a mid-century influence, the apartment is refined and informal, providing a distinctive contrast to the existing show apartment - which was designed with a West-Central buyer in mind.

Appealing to an East-Central buyer, the selection of furnishings in apartment 58 are locally sourced with each piece telling its own a story of production, origin or history.
 
All apartments within the tower are designed to benefit from the generous glazing with serving spaces connected along the spine of the building. This allows the habitable spaces to benefit from the exceptional extended views out across London.

We have added soft walnut furnishings, layered with handmade woven textiles and conversation-sparking accessories to give warmth to a light palette. In addition, timeless and simple furnishings have been chosen to lift off the ground adding further volume to the space.
 
Photography by Anna Stathaki
Similar projects