PMQ
Hong Kong Polytechnic University
Interiors
 
We were asked to design three artist-in-residence rooms and a private communal space for the former Police Married Quarters built in the 1950s, as part of a transformation that created a vibrant creative landmark.

The interiors concept was focused on the idea of nurturing what PMQ called Hong Kong’s 'new creative ecology', and the rooms were designed to have a calm and soothing atmosphere perfect for thoughts and ideas to flourish.
 
By using light and elegant English heritage colours – in combination with bare woods – the aim was to highlight our relationship with nature, enhanced by soft fabrics and tactile accessories. The elegant powder-coated metal screens were inspired by British woodlands and traditional iron fences.

The Common Room and Terrace is furnished with a communal day bed as well as a swing chair and artificial grass rugs to foster creative exchange between the residents. The spirit of the original building has been left very much intact, creating a haven of tranquillity where creative ideas can flow naturally.
 
Photography by Bartosz Kolonko
We were asked to design three artist-in-residence rooms and a private communal space for the former Police Married Quarters built in the 1950s, as part of a transformation that created a vibrant creative landmark.

The interiors concept was focused on the idea of nurturing what PMQ called Hong Kong’s 'new creative ecology', and the rooms were designed to have a calm and soothing atmosphere perfect for thoughts and ideas to flourish.
 
By using light and elegant English heritage colours – in combination with bare woods – the aim was to highlight our relationship with nature, enhanced by soft fabrics and tactile accessories. The elegant powder-coated metal screens were inspired by British woodlands and traditional iron fences.

The Common Room and Terrace is furnished with a communal day bed as well as a swing chair and artificial grass rugs to foster creative exchange between the residents. The spirit of the original building has been left very much intact, creating a haven of tranquillity where creative ideas can flow naturally.
 
Photography by Bartosz Kolonko
 
speech mark grey
By using light and elegant English heritage colours – in combination with bare woods – the aim was to highlight our relationship with nature, enhanced by soft fabrics and tactile accessories.
 
 
 
Similar projects