Court Farm
Brighton and Hove City Council
Architecture
 
The imaginative and sensitive design, on behalf of Thornton Properties, is configured as four separate buildings of three-to-four storeys, arranged around a series of open, green courtyard spaces. Situated along the northern edge of Toad’s Hole Valley, the development will include a mixture of 7 one-bed, 34 two-bed and 28 three-bed homes, as well as 107 car parking spaces and 132 cycle spaces.
 
The Council has acknowledged that the scheme’s 40 per cent affordable housing component is not visually distinctive or separate from the private market units and will be built to the same high standards of design and quality. The wider Toad’s Hole Valley area is identified within the City Plan as providing a minimum of 700 new homes, employment space, a new secondary school and ancillary support uses such as shops and community buildings.
The imaginative and sensitive design, on behalf of Thornton Properties, is configured as four separate buildings of three-to-four storeys, arranged around a series of open, green courtyard spaces. Situated along the northern edge of Toad’s Hole Valley, the development will include a mixture of 7 one-bed, 34 two-bed and 28 three-bed homes, as well as 107 car parking spaces and 132 cycle spaces.
 
The Council has acknowledged that the scheme’s 40 per cent affordable housing component is not visually distinctive or separate from the private market units and will be built to the same high standards of design and quality. The wider Toad’s Hole Valley area is identified within the City Plan as providing a minimum of 700 new homes, employment space, a new secondary school and ancillary support uses such as shops and community buildings.
 
speech mark grey
…the proposal would enhance the urban rural interface in this location and would not have a significant adverse impact upon the conversation or enhancement of the adjacent SDNP’s (South Downs National Park’s) natural beauty… massing and height are appropriate, in particular when it comes to long views.
 
Quoted from the officer’s report to the planning committee which recommended approval
 
 
Similar projects